Testimonials

Testimonials

Door jouw persoonlijke begeleiding, luisterend oor en oog voor detail heb jij al onze wensen weten vorm te geven. Je professionaliteit en omgang met kinderen hebben wij als zeer prettig ervaren. Hoe je omgaat met kinderen tijdens dit proces is echt bewonderenswaardig. Dank je wel voor alles wat je voor ons gedaan hebt.

Amir Ataabadi

Begin 2016 stond onze wereld volkomen op z’n kop. Onze mooie lieve dochter en grote zus, van bijna
5 jaar, overleed geheel onverwachts. Wat een verdriet en wanhoop, zo alles overheersend…………. Je
denkt dat het nooit meer goed komt. Je hart, jouw alles wordt van je weggerukt en het leven heeft
z’n kleur en glans verloren. Hoe moet en kun je daar in hemelsnaam mee verder? In het najaar van
2016 kwam ik bij Hanneke, volkomen uitgeput en zó moe. Ik kon met mijn verdriet geen kant op. Ik
was compleet verdwaald zonder de eindbestemming te kennen. Hanneke heeft mij geholpen, ze
heeft mij geleerd hoe ik kon rouwen. Met simpele en doeltreffende oefeningen, met concrete
stappen en met fijne gesprekken kon ik mijn verdriet en ziel bij haar op tafel leggen. Ze heeft mij
geleerd dat rouwen gewoon keihard werken is en dat je daar de tijd voor moet nemen, samen met
jouw omgeving. Ik heb gelukkig de balans in mijn leven weer gevonden. Ik kan met mijn gezin weer
genieten van het leven. Mijn dochter draag ik diep verankerd in mijn hart bij me, dat verdriet en
gemis gaat nooit meer weg. En soms voel ik mij weer even zó verdrietig, dan neem ik de tijd…….voor
mijzelf, voor mijn dochter….. zoals Hanneke mij geleerd heeft.

Ulrike Koers

Hanneke is een bijzonder mens. Ze heeft ons op professionele en betrokken wijze begeleid tijdens de
uitvaart van mijn moeder. Wij hebben het afscheid daardoor als heel mooi en warm ervaren, ondanks het grote verdriet. Heel knap hoe Hanneke zichzelf zichtbaar en onzichtbaar maakt op precies de goede momenten. Zij is als een stille kracht aanwezig en zorgt voor steun en geeft vertrouwen. De uitvaart is precies verlopen zoals we dat graag wilden als familie.

Eileen Montanus

Wat ben ik blij dat je er voor ons was!

Henk Brons

Op 13 mei (2016) was het afscheid van mijn man. Mede dankzij de geweldige, liefdevolle en begripvolle begeleiding van Hanneke was de uitvaart precies zoals ik voor ogen had. Zij denkt met je mee, dringt niets op en voelt aan wat je wilt en bedoelt. Alles verliep vlekkeloos. Ik kan iedereen aanraden met deze vrouw in zee te gaan. Afscheid nemen is verdrietig maar als het met liefde kan gaan en met goede begeleiding kan het ook zo mooi zijn!

Irma Frijlink

Hanneke was en is een geschenk uit de hemel. De manier waarop zij de uitvaart en álles rondom het plotseling overlijden van onze dochter heeft begeleid, was zeer waardevol, empathisch en professioneel. Ook in de noodzakelijke ‘nazorg’ is Hanneke er nog steeds voor ons met hart en ziel.

Astrid Zennipman

Wij hebben de begeleiding van Hanneke als ZEER persoonlijk, betrokken, warm en professioneel ervaren. Initiatief nemend maar de familie volkomen in zijn waarde latend. Betere uitvaartbegeleiding hadden wij niet kunnen hebben!

Anne-Civile Ruys Lehman de Lehnsfeld

Door Hanneke werd het mogelijk het ondraag’lijke te dragen, het ondoenlijke te doen en te accepteren dat alles wat zich aandiende er mocht zijn. Ze bracht structuur, begrip en liefde.

Hanneke heeft ons bij de hand genomen in de dagen rond het overlijden van onze moeder. Haar laatste gesprekken met onze moeder waren mooi, emotioneel en indrukwekkend. Haar praktische kant heeft ons door de moeilijke eerste dagen na het overlijden geleid en heeft ons een mooie, passende uitvaart gebracht. Han, wat was ik blij met je!

Lydia Edelkoord-van der Vlerk

Blogs

Geen afstand maar nabijheid

Alweer een tijdje geleden was het de uitspraak van psychiater Menno Oosterhoff die mij recht in mijn hart raakte. Hij schreef: “We zijn als beroepsgroep altijd erg gefocust geweest op het risico van te veel nabijheid. Maar er is ook een risico van te veel afstand”. De uitspraak trof me omdat ik zelf ervaar dat dichtbij mensen […]

13 reasons why

13 reasons why. Een veel besproken nieuwe serie op Netflix over de zelfmoord van een tienermeisje Hannah. Lang heb ik getwijfeld er ook over te schrijven. Er is tenslotte al zoveel over gezegd en geschreven, zoveel meningen en oordelen al de revue gepasseerd, dat ik me afvroeg wat het zou toevoegen als ook ik vanuit mijn […]

Boeken | Helpen bij verlies en verdriet

De boeken van Manu Keirse staan op mijn lijst van favoriete boeken vrij bovenaan. Door zijn ervaringsverhalen zijn deze boeken alles behalve droge kost. Concrete adviezen en ervaringen uit zijn praktijk wisselen elkaar steeds af. Als je het mij vraagt een must voor iedereen die vanuit welke rol dan ook mensen wil ondersteunen die een […]